email: [email protected]
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Διάδοση Ζωής στο Νοσοκομείο Κατερίνης: Τρεις Ανθρώπινες Ζωές Σώθηκαν Μέσω Δωρεάς Οργάνων

διαφήμιση

Σύμφωνα με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, Γιώργου Χατζηγεωργίου, οποίος έκανε ανάρτηση στο Facebook μία 70χρονη γυναίκα, νοσηλευόμενη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, πρόσφερε δώρα ζωής σε τρεις συνανθρώπους μας, χαρίζοντάς τους μια νέα ευκαιρία για ζωή, καθώς έφυγε από τη ζωή.

Η απόφαση των συγγενών της να συναινέσουν στη δωρεά των οργάνων της υπήρξε άκρως συγκινητική, αποτελώντας μια πράξη αγάπης και προσφοράς προς τον συνάνθρωπο.

Η ανθρωπιά τους συγκίνησε πολλούς και τους εκφράστηκε ευγνωμοσύνη για τη συνεισφορά τους.

Η διαδικασία δωρεάς πραγματοποιήθηκε υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, εν μέσω τριήμερου αργιών.

Το προσωπικό του νοσοκομείου ανταποκρίθηκε με ιδιαίτερη αφοσίωση, θέτοντας σε εφαρμογή μια εντατική και μαραθώνια προσπάθεια, στην οποία συνέβαλαν όλα τα εμπλεκόμενα τμήματα: η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, το Χειρουργείο, το Ακτινολογικό, το Μικροβιολογικό, το Αναισθησιολογικό, το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), καθώς και η Ελληνική Αστυνομία, η οποία συνέδραμε στην έγκαιρη και ασφαλή μεταφορά των μοσχευμάτων.

Η οργάνωση στο χειρουργείο κατέπληξε ακόμη και τις ιατρικές ομάδες από τη Θεσσαλονίκη και το Μπέργκαμο της Ιταλίας, οι οποίες εξέφρασαν επαίνους για την επαγγελματική αρτιότητα και την ευαισθησία με την οποία πραγματοποιήθηκε η διαδικασία.

Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας προς όλο το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου που με αίσθηση ευθύνης και επαγγελματισμού συνέβαλαν στην επιτυχία αυτής της αλυσίδας ζωής. Ευχόμαστε καλή και γρήγορη ανάρρωση στους λήπτες των οργάνων και εκφράζουμε για ακόμη μία φορά την ευγνωμοσύνη μας στην οικογένεια της δότριας για τη μεγαλειώδη πράξη αλληλεγγύης.

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα