Φωτιά εκδηλώθηκε Χτες γύρω στις 8 το βράδυ στην είσοδο του Παλαιού Παντελεήμονα, προκαλώντας την καταστροφή ενός δέντρου, συγκεκριμένα μιας καστανιάς. Ωστόσο, χάρη στην άμεση και αποφασιστική επέμβαση της Εθελοντικής Ομάδας Διάσωσης Δασοπυρόσβεσης Δίου Ολύμπου, η κατάσταση διαχειρίστηκε γρήγορα, αποφεύγοντας τα χειρότερα.
Η ομάδα, αποτελούμενη από 3 εθελοντές και 2 οχήματα, επέδειξε επαγγελματισμό και ψυχραιμία κατά την κατάσβεση της φωτιάς, παρόλο που οι συνθήκες ήταν δύσκολες και η φωτιά προχωρούσε γρήγορα. Η συμβολή της Δασοπυρόσβεσης Δίου Ολύμπου ήταν καθοριστική, καθώς όχι μόνο απομάκρυνε τη φωτιά, αλλά προστάτευσε και τις γύρω περιοχές από τυχόν εξάπλωση του επικίνδυνου φαινομένου. Η αφοσίωση των εθελοντών και η αποτελεσματικότητα της ομάδας είναι πραγματικά αξιοθαύμαστες και αξίζουν την αναγνώριση που τους αξίζει.
Επιπλέον, η πολύτιμη βοήθεια του Προέδρου του Νέου Παντελεήμονα, Αστερίου Γκάρρα, υπήρξε καταλυτική. Η άμεση κινητοποίηση και η άριστη συνεργασία του με την Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης Δασοπυρόσβεσης Δίου Ολύμπου ήταν καθοριστικά για την άμεση και αποτελεσματική διαχείριση της κατάστασης. Η παρουσία και η καθοδήγηση του Προέδρου σε τέτοιες δύσκολες στιγμές είναι παράδειγμα προς μίμηση, καθώς η προθυμία και το αίσθημα ευθύνης που δείχνει για την ασφάλεια του χωριού και των πολιτών του, είναι ανεκτίμητα.

Η συνεργασία αυτή, με τη συνδρομή όλων, απέδειξε για άλλη μια φορά την αξία του εθελοντισμού και της συλλογικής προσπάθειας στην αντιμετώπιση κρίσεων, αποδεικνύοντας ότι όταν η κοινότητα ενώνει τις δυνάμεις της, μπορεί να ανταπεξέλθει στις πιο δύσκολες καταστάσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.






