email: [email protected]
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Δήμος Κατερίνης – Δημοτικό Ωδείο: “Τ’ Αηδονάκια μας καλωσορίζουν την Άνοιξη”

διαφήμιση

Παιδικές – Νεανικές Χορωδίες σε έναν κύκλο μουσικής, φιλίας & συνεργασίας

Την Κυριακή 30/03 στο 2ο – 5ο ΓΕΛ (αίθουσα εκδηλώσεων)

Η μουσική είναι μια τέχνη που ενώνει, εμπνέει και δημιουργεί κοινότητες. Με αυτή τη σκέψη, πέντε Παιδικές Χορωδίες συναντιούνται για μια ξεχωριστή μουσική εμπειρία, όπου η συνεργασία και η ανταλλαγή γνώσης αποτελούν τον πυρήνα της εκδήλωσης.

Στη γιορτή αυτή της συνεργασίας και της χορωδιακής μουσικής, συμμετέχουν οι Παιδικές Χορωδίες: του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης – Συκεών (δ/νση Μαρία Κουβακλή), του Ωδείου “Κολόβα” Τρικάλων (δ/νση Κωνσταντία Λάσκου, η Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης (δ/νση Ιωάννης Κούκας) και οι δύο Παιδικές Χορωδίες του Συλλόγου Πολιτισμού “En Canto” Νάουσας (δ/νση Δήμητρα Μητρέντζη). Οι νεαροί χορωδοί θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν, να αλληλεπιδράσουν και να μάθουν ο ένας από τον άλλον, δημιουργώντας έναν κύκλο μουσικής και συνεργασίας.

Η ημέρα θα ξεκινήσει με μια επίσκεψη στο Μουσείο Logic του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, όπου τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με τη σύνδεση της επιστήμης με τη μουσική και την τέχνη γενικότερα. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει μια εργαστηριακή πρόβα, στην οποία κάθε χορωδία θα διδάξει ένα μουσικό έργο στις υπόλοιπες, επιτρέποντας στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν διαφορετικές ερμηνευτικές προσεγγίσεις και να βιώσουν τη χορωδιακή μουσική ως μια ανοιχτή διαδικασία ανταλλαγής και συνδημιουργίας.

Το απόγευμα, στις 18:00, οι χορωδίες θα παρουσιάσουν τα δικά τους προγράμματα, αναδεικνύοντας την ιδιαίτερη ταυτότητα και το ρεπερτόριό τους. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με την κοινή ερμηνεία των τεσσάρων έργων που διδάχθηκαν το πρωί, ως επιστέγασμα αυτής της μοναδικής συνάντησης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Μαρτίου 2025, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου & 5ου Λυκείου Κατερίνης και θα είναι ανοιχτή στο κοινό.

Ειδήσεις σε ετικέτες

Χιλιάδες πολίτες στην Κατερίνη τίμησαν τη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών – Συγκλονιστικές ομιλίες από τη μητέρα, τον αδελφό και τον σύζυγο της Αθήνας. (Βίντεο)

Σχετικά άρθρα