email: [email protected]
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Μαθητές του 4ου Γυμνασίου Κατερίνης: Ενεργοί Πολίτες στο Δημοτικό Συμβούλιο

διαφήμιση

«Ενεργοί Πολίτες του αύριο»: Οι μαθητές του 4ου Γυμνασίου Κατερίνης στο Δημοτικό Συμβούλιο
Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και γεμάτη ζωντάνια συνεδρίαση φιλοξένησε σήμερα, Τρίτη 18 Μαρτίου 2025, η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης. Πρωταγωνιστές ήταν 30 μαθητές της τρίτης τάξης του 4ου Γυμνασίου, οι οποίοι «μεταμορφώθηκαν» στην πράξη σε ενεργούς πολίτες. Με κριτική σκέψη, ενθουσιασμό και προτάσεις, έθεσαν καίρια ερωτήματα, αναδεικνύοντας προβλήματα και προτείνοντας λύσεις για την πόλη. 

Συγκεκριμένα, οι μαθητές με «ζωηρό» λόγο κατέγραψαν ζητήματα της καθημερινότητας όπως: τα αδέσποτα ζώα, η καθαριότητα, η κατάσταση του αστικού οδικού δικτύου,  η  έλλειψη ποδηλατοδρόμων, οι υποδομές και οι ράμπες για τα  ΑμεΑ κ.ά.

Σε έναν γόνιμο διάλογο, απαντήσεις στα ερωτήματα που διατυπώθηκαν έδωσαν: ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης & Δημοτικής Αστυνομίας,  Θωμάς Αναστασιάδης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Τουρισμού,  Ελίνα Διαμαντοπούλου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας, Χαράλαμπος Οφίδης και ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος, Ελευθέριος Παγωνίδης. Παράλληλα, εξήγησαν στους μαθητές τη λειτουργία και τις δράσεις του Δήμου για την επίλυση των προβλημάτων. 

Τους μαθητές συνόδευαν οι εκπαιδευτικοί τους κ.κ. Μάνθος, Αλεξοπούλου, Μανίκα, Παπατολίκα. 

Dimos Katerinis 1 5
Dimos Katerinis 2 4

Ειδήσεις σε ετικέτες

Χιλιάδες πολίτες στην Κατερίνη τίμησαν τη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών – Συγκλονιστικές ομιλίες από τη μητέρα, τον αδελφό και τον σύζυγο της Αθήνας. (Βίντεο)

Σχετικά άρθρα