email: [email protected]
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

O γέροντας μου π. Εφραίμ Αριζονίτης. 5 χρόνια από την μακάρια εκδημία του την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου στην Σχολή Γονέων Κατερίνης

διαφήμιση

Πέντε χρόνια συμπληρώνονται από την ημέρα όπου η ψυχή του Γέροντα Εφραίμ Φιλοθεϊτη, του ανθρώπου που εισήγαγε τον Ορθόδοξο μοναχισμό και καθ’ ομολογίαν φώτισε την Αμερική, πέταξε για τον ουρανό.

Ήταν βράδυ του Σαββάτου 7 Δεκεμβρίου (Κυριακή 8 Δεκεμβρίου πρωί στην Ελλάδα) όπου ο μακαριστός Γέροντας της Αριζόνας όπως καθιερώθηκε στη συνείδηση του λαού μετέβη εις τας ουρανίους μονάς πλησίον του Κυρίου του πόσο τόσο αγάπησε και διακόνησε στην επίγεια ζωή του. Μία ζωή η οποία ξεκίνησε στις 24 Ιουνίου 1928 από τον Βόλο, περπάτησε και ανδρώθηκε πνευματικά στο Άγιον Όρος και έριξε την σπορά του Λόγου του Θεού στην Αμερική, στην έρημο της Αριζόνας η οποία με την παρουσία και τη δράση του ‘εξήνθησεν”. Μακαριστός Γέροντας Εφραίμ της Αριζόνας: Από τα αθωνικά καλυβάκια στην οικουμένη προσφέροντας ανεξίτηλο Φως Χριστού! Που φαίνει πάσι!

Τιμώντας την μακαρία μνήμη του η Σχολή Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης έχει καλεσμένο ένα πνευματικοπαίδι του, τον πρωτοπρεσβύτερο π. Πέτρο Ζώη προιστάμενο του Ι.Ν. Παντανάσσης Κατερίνης την Δευτέρα 2-12-2024 ο οποίος θα μας μιλήσει με θέμα: «Ογέροντας μου π. Εφραίμ Αριζονίτης. 5 χρόνια από την εκδημία του». Στην έναρξη της εκδήλωσης θα ακουστούν χορωδιακά τραγούδια από το Μουσικό Εργαστήρι Ολύμπου και την Χορωδία Λεπτοκαρυάς Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών « Εμμανουήλ Κριαράς». Η Εκδήλωση γίνεται σε Συνδιοργάνωση με την Μορφωτική Ένωση Καταφυγιωτών (Μ.Ε.Κ.) στο Συνεδριακό Κέντρο (ΕΚΑΒΗ) στις 19:00 και όπως πάντα η είσοδος είναι Ελεύθερη.

Μουσικό Εργαστήρι Ολύμπου και η Χορωδία Λεπτοκαρυάς Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών « Εμμανουήλ Κριαράς».

Gerontas Efraim Anoikto Panepistimio Katerinis 2
Gerontas Efraim Anoikto Panepistimio Katerinis 3

           Με εκτίμηση

             Για το Δ.Σ.

            Ο Πρόεδρος

Κωνσταντίνος Κορομπίλης.

Ειδήσεις σε ετικέτες

Χιλιάδες πολίτες στην Κατερίνη τίμησαν τη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών – Συγκλονιστικές ομιλίες από τη μητέρα, τον αδελφό και τον σύζυγο της Αθήνας. (Βίντεο)

Σχετικά άρθρα

My Agile Privacy

This site uses technical and profiling cookies. 

You can accept, reject, or customize the cookies by clicking the desired buttons. 

By closing this notice, you will continue without accepting.