Στο πλαίσιο της επίσκεψης της Πρόεδρου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) κας Άντζελας Γκερέκου στην Πιερία το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Απριλίου, με αφορμή τη δράση «Ανθισμένες Κερασιές της Πιερίας», πραγματοποιήθηκε συνάντηση της κας Γκερέκου με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο.
Η συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 6 Απριλίου σε εύχαρες κλίμα, συνομολογήθηκαν ο σεβασμός και η αμοιβαία εκτίμηση, ενώ εκφράσθηκε τόσο από την πλευρά της κας Άντζελας Γκερέκου όσο και του Σεβασμιωτάτου, η ειλικρινής βούληση για συνέχιση της άριστης και εποικοδομητικής συνεργασίας με ενέργειες που θα ενισχύσουν σε κοινωνικό και πολιτισμικό επίπεδο τον τόπο με θετική ανάκλαση στους πολίτες της Πιερίας.
Παράλληλα, αποφασίστηκαν και κοινές πολυεπίπεδες δράσεις, υπό την αιγίδα του Ε.Ο.Τ. και σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και τον Πιερικό Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π.), για την ανάδειξη του προσκυνηματικού τουρισμού μέσα από τη συμμετοχή σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, διοργάνωση ταξιδίων εξοικείωσης-φιλοξενίας δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων, κ.ά.
Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος ευχαρίστησε την Πρόεδρο του Ε.Ο.Τ. κα Γκερέκου για τη σημαντική και συνεχή στήριξη που επιδεικνύει στην ανάδειξη των προσκυνηματικών περιηγήσεων της Πιερίας.