Υλικά
170 γρ. πατάτα, κομμένη σε μικρά κυβάκια
100 γρ. καρότο, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
80 γρ. σέλερι, ψιλοκομμένο
2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
8 αγκινάρες καθαρισμένες
100 ml λευκό κρασί
2 ντομάτες, κομμένες σε χοντρά κυβάκια
500 γρ. αρακά
1 lt νερό
¼ του μάτσου άνηθο, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
100 ml ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι.
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε πρώτα τις πατάτες και το καρότο και στη συνέχεια προσθέτουμε το σέλερι, το κρεμμύδι, και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 1 με 2 λεπτά.
Μόλις καραμελώσουν τα λαχανικά, ρίχνουμε τις αγκινάρες, σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμα και σβήνουμε με κρασί.
Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε την ντομάτα, τον αρακά, το νερό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 20 με 25 λεπτά περίπου.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το δυόσμο και τον άνηθο, ανακατεύουμε απαλά για να μη σπάσουμε τις αγκινάρες.
Σερβίρουμε, συνοδεύοντας με φέτα, προαιρετικά.