email: [email protected]
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Γεμιστό ρολό χοιρινό με μήλο

διαφήμιση

Γεμιστό ρολό χοιρινό με μήλο

Υλικά για 4 άτομα:

Για το χοιρινό

1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 πράσινα μήλα ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
1 κιλό περίπου χοιρινό φιλέτο
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1/3 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
Για τη σως
3 κουταλιές της σούπας μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα

Εκτέλεση
Για το χοιρινό

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι. Προσθέτετε τα μήλα, τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σοτάρετε 5 λεπτά.
Προσθέτετε ξύδι και δεντρολίβανο, μαγειρεύετε για 1 λεπτό και πασπαλίζετε με το πιπέρι.
Με ένα μαχαίρι, χαράζετε βαθιά το χοιρινό κατά μήκος και με τα χέρια σας το ανοίγετε στη μέση χωρίς να το κόψετε.
Στη συνέχεια απλώνετε μια μεμβράνη πάνω από το χοιρινό και το κοπανάτε με το σφυρί μέχρι να γίνει επίπεδο φιλέτο με ομοιόμορφο πάχος.
Ανοίγετε το φιλέτο και το γεμίζετε με το μείγμα του μήλου. Διπλώνετε σε ρολό το χοιρινό και το δένετε με σπάγκο.
Στη συνέχεια σε ζεστό τηγάνι ροδίζετε το χοιρινό μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές για 2- 3 λεπτά.
Τοποθετήστε το χοιρινό σε ένα ταψί και μαγειρέψτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά με αντιστάσεις.
Αφαιρέστε από το φούρνο, αφήστε το για 5 λεπτά πριν το κόψετε.
Για τη σως
Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνετε το μέλι με τη μουστάρδα μέχρι να γίνει ένας απαλός χυλός. Τέλος ραντίζετε το χοιρινό με τη σως και σερβίρετε.

Περισσότερα άρθρα για Συνταγές – Γλυκά  πατήστε εδώ …

Ειδήσεις σε ετικέτες

Χιλιάδες πολίτες στην Κατερίνη τίμησαν τη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών – Συγκλονιστικές ομιλίες από τη μητέρα, τον αδελφό και τον σύζυγο της Αθήνας. (Βίντεο)

Σχετικά άρθρα

Συνταγές - Γλυκά
Σουπιές με σπανάκι

Σουπιές με σπανάκι Υλικά Μερίδες: 4-6  αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο  1 κιλό

Συνταγές - Γλυκά
Ψαρονέφρι Wellington

Ψαρονέφρι Υλικά Συνταγής: 2 κομμάτια ψαρονέφρι 350 γραμ. κάθε ένα

Συνταγές - Γλυκά
Μανιτάρια ραγού

Μανιτάρια ραγού Υλικά Συνταγής:3 κ.σ. ελαιόλαδο2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα2 σκελίδες

Συνταγές - Γλυκά
Χταποδοπίλαφο

Χταποδοπίλαφο Υλικά Συνταγής: 500 γραμ. κριθαράκι χοντρό1 χταπόδι (περίπου 1