Κορμός σοκολάτα
Υλικά:
250 γρ. μπισκότα
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
1 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο
5 κ. σ. κονιάκ
5 κ. σ. σκόνη κακάο
100 γρ. καρύδια
Κακάο για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Βήμα 1
Λιώστε το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία και αποσύρετε από τη φωτιά.
Βήμα 2
Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη, το κακάο και το κονιάκ και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 3
Τρίψτε τα μπισκότα και τα καρύδια και προσθέστε τα στο μείγμα.
Βήμα 4
Ανακατέψτε καλά, μέχρι να ομοιογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Βήμα 5
Αφήστε λίγο να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί στο ψυγείο και εν συνεχεία απλώστε το σε μία λαδόκολλα.
Βήμα 6
Τυλίξτε το σε σχήμα κορμού και τοποθετήστε στην κατάψυξη.
Βήμα 7
Πριν σερβίρετε πασπαλίστε με λίγο κακάο.