email: [email protected]
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Μακαρόνια φούρνου με σπανάκι και αγκινάρες

διαφήμιση

Μακαρόνια φούρνου

Υλικά:
1 κιλό ζυμαρικά κοφτά
2 φλ. τσαγιού γάλα
25 γρ. τυρί σε κρέμα
1/8 κ. γλ. πιπέρι καγιέν
Αλάτι, πιπέρι
225 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο
6 κ. σ. βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλ. τσαγιού σπανάκι ψιλοκομμένο
225 γρ. αγκινάρες, μαγειρεμένες και ψιλοκομμένες
1 1/2 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
3/4 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη

Εκτέλεση
Βήμα 1
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.
Βήμα 2
Βράστε τα ζυμαρικά για 8 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά.
Βήμα 3
Προσθέστε το γάλα και το τυρί κρέμα και μαγειρέψτε μέχρι να λιώσει το τυρί, περίπου για 5 λεπτά επιπλέον.
Βήμα 4
Αφαιρέστε από την φωτιά και προσθέστε το πιπέρι καγιέν, 2 φλυτζάνια τσένταρ, 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 5
Προσθέστε το σπανάκι και τις αγκινάρες, ανακατέψτε και αν δείτε ότι το μείγμα είναι πολύ παχύ συμπληρώστε με γάλα.
Βήμα 6
Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα ταψί και γαρνίρετε με το υπόλοιπο τσένταρ.
Βήμα 7
Σε ένα μπολ ανακατέψτε τη σκόνη σκόρδου με την τριμμένη φρυγανιά και το υπόλοιπο βούτυρο και γαρνίρετε τα ζυμαρικά.
Βήμα 8
Ψήστε για περίπου 20 λεπτά.

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα