email: [email protected]
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Μανιτάρια ραγού

διαφήμιση

Μανιτάρια ραγού

Υλικά Συνταγής:
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γλ. αλεύρι

400 γραμ. μανιτάρια άσπρα μικρά
ολόκληρα
400 γραμ. μανιτάρια πόρτο μπέλο κομμένα στα τέσσερα
ή άλλα φρέσκα μανιτάρια
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1/3 φλ. κόκκινο κρασί
1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για τα κοκκινιστά μανιτάρια ραγού, ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά να γυαλίσει, για 4΄-5,΄ μαζί με τις σκελίδες σκόρδο.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε για 3΄-4΄, να πιουν τα υγρά τους. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά να ψηθεί για 2΄. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, το κρασί και λίγο νερό ίσα που να σκεπάζει τα υλικά.

Αρωματίζουμε με το θυμάρι και αλατοπιπερώνουμε. Σιγοβράζουμε το ραγού μανιταριών για 15΄-20΄, μέχρι να πυκνώσει και να δέσει καλά η σάλτσα. Σερβίρουμε με ρύζι.

Περισσότερα άρθρα για συνταγές  πατήστε εδώ …

Ειδήσεις σε ετικέτες

Χιλιάδες πολίτες στην Κατερίνη τίμησαν τη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών – Συγκλονιστικές ομιλίες από τη μητέρα, τον αδελφό και τον σύζυγο της Αθήνας. (Βίντεο)

Σχετικά άρθρα

Συνταγές - Γλυκά
Σουπιές με σπανάκι

Σουπιές με σπανάκι Υλικά Μερίδες: 4-6  αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο  1 κιλό

Συνταγές - Γλυκά
Ψαρονέφρι Wellington

Ψαρονέφρι Υλικά Συνταγής: 2 κομμάτια ψαρονέφρι 350 γραμ. κάθε ένα

Συνταγές - Γλυκά
Χταποδοπίλαφο

Χταποδοπίλαφο Υλικά Συνταγής: 500 γραμ. κριθαράκι χοντρό1 χταπόδι (περίπου 1