email: [email protected]
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Μοσχαράκι γιουβέτσι με ρύζι

Μοσχαράκι γιουβέτσι με ρύζι
διαφήμιση

Μοσχαράκι γιουβέτσι

Υλικά:
για 4 άτομα
1 κιλό μοσχαράκι (ελιά)
2 κρεμμύδια
3 ντομάτες ώριμες
½ ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι ρύζι κίτρινο για πιλάφι
λίγη κανέλλα
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το μοσχαράκι μαζί με το λάδι, σε δυνατή φωτιά μέχρι να πιει τα υγρά του. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, αφού τα έχουμε ψιλοκόψει και τα αφήνουμε να καβουρντιστούν μαζί με το κρέας. Βάζουμε στο φαγητό τις ντομάτες περασμένες από χοντρό τρίφτη, το αλάτι και την κανέλλα. Ρίχνουμε στο μοσχαράκι 2 λίτρα ζεστό νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να ψηθεί για μιάμιση ώρα περίπου. Μεταφέρουμε το κοκκινιστό σε πυρέξ, ρίχνουμε 1 ποτήρι ζεστό νερό και προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε απαλά και ψήνουμε το γιουβέτσι σε δυνατό φούρνο για 30-40 λεπτά. Σερβίρουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι και μαύρο πιπέρι.

πηγη

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα

Συνταγές - Γλυκά
Ομελέτα λαχανικών

Ομελέτα λαχανικών Υλικά: 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα ½ κόκκινη πιπεριά κομμένη σε