Υλικά
1 1/2 φλ. τσαγιού βρώμη
1 1/2 φλ. τσαγιού πουρέ κολοκύθας
1/4 φλ. τσαγιού σκούρα καστανή ζάχαρη
1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κ. γλ. αλεσμένη κανέλα
1/2 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
1/2 κ. γλ. μπαχαρικό κολοκύθας
1/2 κ. γλ. αλάτι
1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
1 μεγάλο αυγό, ελαφρά χτυπημένο
1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθετήστε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί.
Βήμα 2
Ανακατέψτε τη βρώμη, την καστανή ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το μπαχαρικό κολοκύθας και το αλάτι σε ένα μπολ.
Βήμα 3
Ρίξτε την κρέμα γάλακτος, το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας στο κέντρο του μείγματος βρώμης και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 4
Προσθέστε την κολοκύθα στο μείγμα βρώμης και ανακατέψτε καλά. Αδειάστε το μείγμα κολοκύθας στην προετοιμασμένη φόρμα.
Βήμα 5
Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι μια οδοντογλυφίδα που εισάγετε στο κέντρο να βγαίνει καθαρή, 25 έως 30 λεπτά.