email: [email protected]
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Σούπα άγριων μανιταριών με ρύζι

διαφήμιση

Υλικά:
2 κ. σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
110 γρ. φρέσκα μανιτάρια πλευρώτους, ψιλοκομμένα
220 γρ. μανιτάρια crimini ψιλοκομμένα
110 γρ. φρέσκα μανιτάρια shiitake, ψιλοκομμένα
1 κ. σ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
3 κ. σ. ξύδι βαλσάμικο
1/2 φλ. τσαγιού άγριο ρύζι
4 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών
1/2 φλ. τσαγιού γάλα βρώμης χωρίς ζάχαρη ή οποιοδήποτε γάλα/κρέμα

Εκτέλεση
Βήμα 1
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια και σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς, για περίπου 5 λεπτά.
Βήμα 2
Προσθέστε όλα τα μανιτάρια και το θυμάρι και σοτάρετε μέχρι τα μανιτάρια να αρχίσουν να ροδίζουν, περίπου για 8 λεπτά.
Βήμα 3
Ρίξτε το βαλσάμικο και ανακατέψτε. Προσθέστε το ρύζι και ανακατέψτε για ένα ακόμη λεπτό. Ρίξτε το ζωμό και αφήστε τη σούπα να πάρει μια βράση.
Βήμα 4
Μειώστε τη θερμότητα και σιγοβράστε για 45 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί καλά το ρύζι.
Βήμα 5
Προσθέστε το γάλα ή την κρέμα πριν σερβίρετε.

πηγή

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα