Φακές με ντομάτα
Υλικά για 4 άτομα:
½ κιλό φακές
2 φύλλα δάφνη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 λίτρο νερό
150 γρ. λευκό κρασί
2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
1 πρέζα ζάχαρη
2 καρότα κομμένα σε φέτες
2 πατάτες κομμένες σε κυβάκια
Λίγο ελαιόλαδο
1 κ..γ. μπούκοβο
Εκτέλεση
Βήμα 1
Σε μία κατσαρόλα με νερό βράζουμε για 5 λεπτά τις φακές. Σουρώνουμε και πετάμε το νερό.
Βήμα 2
Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε την πατάτα.
Βήμα 3
Ύστερα προσθέτουμε τις ντομάτες με τη ζάχαρη και μόλις είναι έτοιμη η σάλτσα την κρατάμε στην άκρη σε ένα μπολ.
Βήμα 4
Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε άλλο λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο.
Βήμα 5
Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί και μεταφέρουμε στο μπολ που έχουμε τη σάλτσα.
Βήμα 6
Παίρνουμε πάλι την πρώτη κατσαρόλα και βράζουμε τις φακές προσθέτοντας λίγο αλάτι και το μπούκοβο.
Βήμα 7
Μόλις μαλακώσουν ρίχνουμε μέσα τα υλικά από το μπολ με τη σάλτσα, αφήνουμε να πάρει βράση για 5 λεπτά και σερβίρουμε.