email: [email protected]
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Χοιρινές μπριζόλες με σος μελιού και σκόρδο

διαφήμιση

Χοιρινές μπριζόλες με σος μελιού και σκόρδο

Υλικά

4 χοιρινές μπριζόλες με ή χωρίς κόκαλα

1 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη

2 κ. σ. ελαιόλαδο

1 κ. σ. ανάλατο βούτυρο

6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1/4 φλ. τσαγιού μέλι

1/4 φλ. τσαγιού νερό (ή ζωμό κοτόπουλου)

2 κ. σ. ξύδι από κρασί ρυζιού (ή μηλόξυδο ή οποιοδήποτε λευκό ξύδι)

Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση

Εκτέλεση

Βήμα 1

Καρυκεύστε τις μπριζόλες με αλάτι, πιπέρι και σκόνη σκόρδου λίγο πριν το ψήσιμο.

Βήμα 2

Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να ζεσταθεί. Σοτάρετε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν (περίπου 4- 5 λεπτά από κάθε πλευρά). Μεταφέρετε τις μπριζόλες σε ένα πιάτο και αφήστε τις στην άκρη.

Βήμα 3

Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία. Λιώστε το βούτυρο στο ίδιο τηγάνι, ξύνοντας τυχόν μαυρισμένα κομμάτια από τον πάτο του τηγανιού. Σοτάρετε το σκόρδο μέχρι να αρωματιστεί (περίπου 30 δευτερόλεπτα) και προσθέστε το μέλι, το νερό και το ξύδι.

Βήμα 4

Αυξήστε τη φωτιά σε μέτρια προς υψηλή και συνεχίστε να μαγειρεύετε μέχρι η σάλτσα να μειωθεί και να πήξει ελαφρώς (περίπου 3- 4 λεπτά), ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Βήμα 5

Προσθέστε τις μπριζόλες πίσω στο τηγάνι, περιχύστε με τη σάλτσα και ψήστε στο γκριλ για 1- 2 λεπτά ή μέχρι οι άκρες τους να είναι ελαφρώς απανθρακωμένες.

Βήμα 6

Γαρνίρετε με μαϊντανό και σερβίρετε με λαχανικά, ρύζι, ζυμαρικά ή με σαλάτα.

πηγη

Ακολουθήστε τον odigos-pierias.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Πιερίας.

Ειδήσεις σε ετικέτες

Χιλιάδες πολίτες στην Κατερίνη τίμησαν τη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών – Συγκλονιστικές ομιλίες από τη μητέρα, τον αδελφό και τον σύζυγο της Αθήνας. (Βίντεο)

Σχετικά άρθρα

Συνταγές - Γλυκά
Σουπιές με σπανάκι

Σουπιές με σπανάκι Υλικά Μερίδες: 4-6  αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο  1 κιλό

Συνταγές - Γλυκά
Ψαρονέφρι Wellington

Ψαρονέφρι Υλικά Συνταγής: 2 κομμάτια ψαρονέφρι 350 γραμ. κάθε ένα

Συνταγές - Γλυκά
Μανιτάρια ραγού

Μανιτάρια ραγού Υλικά Συνταγής:3 κ.σ. ελαιόλαδο2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα2 σκελίδες

My Agile Privacy
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Μπορείτε να αποδεχτείτε, να απορρίψετε ή να προσαρμόσετε τα cookies κάνοντας κλικ στα επιθυμητά κουμπιά. Κλείνοντας την παρούσα ειδοποίηση, θα συνεχίσετε χωρίς αποδοχή. Εμείς και οι επιλεγμένοι διαφημιστικοί συνεργάτες μας μπορούμε να αποθηκεύουμε ή/και να έχουμε πρόσβαση στα cookies, μοναδικά αναγνωριστικά και δεδομένα περιήγησης. Μπορείτε πάντα να επιλέγετε τους συγκεκριμένους σκοπούς που σχετίζονται με την χρήση cookies απο το πάνελ διαφημιστικών προτιμήσεων , και μπορείτε να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή κάνοντας κλικ στην επιλογή «Διαχείριση συγκατάθεσης» στο κάτω μέρος της σελίδας.

Κατάλογος ορισμένων πιθανών αδειών διαφήμισης:

Μπορείτε να δείτε τον κατάλογό μας διαφημιστικοί συνεργάτες, cookies.