email: [email protected]
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Βράστε ένα φύλλο δάφνης σε νερό, απροσδόκητα αποτελέσματα

διαφήμιση

Η δάφνη είναι φυτό με αρωματικές και χωνευτικές ιδιότητες, χρήσιμο και για την ευεξία του αναπνευστικού συστήματος.

Τόσο τα φύλλα όσο και τα μούρα έχουν εφιδρωτική δράση, χρήσιμη για την τόνωση της εφίδρωσης σε περιπτώσεις πυρετού και γρίπης. και αποχρεμπτικό, ενδείκνυται για την εξάλειψη του βρογχικού φλέγματος και σε περίπτωση βήχα.Σε εξωτερική χρήση, τα φρέσκα μούρα χρησιμοποιούνται για την παρασκευή δαφνέλαιου, ή λαυρινέλαιου, με αντιφλεγμονώδη, αιμοστατική και στυπτική δράση, εξαιρετικά αποτελεσματικό για την καταπραϋντική ρευματισμών, αρθρίτιδας, μυών πόνο ή για διευκόλυνση της επανέναρξης της χρήσης των αρθρώσεων μετά από γύψο, ενάντια σε τραύματα διαφόρων ειδών, μώλωπες και αιματώματα Τέλος, το λαυρικό οξύ που περιέχεται στα φύλλα έχει φυσικές απωθητικές ιδιότητες κατά των εντόμων και των παρασίτων.

Δάφνη, βάλτε το σε νερό για να έχετε θαυματουργά αποτελέσματα: το τρελό κόλπο

Η βρώσιμη δάφνη, που χρησιμοποιείται ως αρωματικό στη μαγειρική, είναι το Laurus nobilis, ένα μικρό δέντρο της οικογένειας των Lauraceae και είναι γνωστό ως δάφνη ή, στην ορολογία, δάφνη.

Τα φύλλα δάφνης χρησιμοποιούνται ως αρωματικά στη μαγειρική, ολόκληρα ή ψιλοκομμένα και ως φυτικό φάρμακο. Γενικά, είναι προτιμότερο να υποβάλλονται τα φύλλα σε ένα σύντομο αφέψημα αντί να καταφεύγουμε σε έγχυμα δάφνης, γιατί τα φύλλα δάφνης είναι ιδιαίτερα σκληρά.

Αφέψημα δάφνης 10 με 20 γρ φύλλα δάφνης για ένα λίτρο νερό. Ρίχνουμε τη δάφνη στο βραστό νερό και σβήνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να εγχυθεί για 10 λεπτά. Φιλτράρετε το έγχυμα και πιείτε το έγχυμα για να βοηθήσετε την πέψη, κυρίως, για όσους έχουν προβλήματα ζύμωσης, βοηθά σε περιπτώσεις απώλειας της όρεξης, καταπολεμά τους πόνους στο στομάχι και τη γρίπη. Αλοιφή με μούρα δάφνης

Γνωστός ως αλοιφή λαυρίνης, Παρασκευάζεται με δαφνέλαιο που λαμβάνεται από μούρα και χρησιμοποιείται σε περίπτωση ρευματικών πόνων. Αιθέριο έλαιο δάφνης Χρησιμοποιείται αραιωμένο σε ελαιόλαδο για μασάζ κατά των ρευματισμών και πως εντομοκτόνο και απωθητικό στον κήπο και για κατοικίδια.

Η δάφνη είναι συνηθισμένη στις μεσογειακές περιοχές, όπου αναπτύσσεται αυθόρμητα. Παρόν στέλεχος όρθιο και με μαύρο πράσινο φλοιό και έχει δενδρώδη ή θαμνώδη συνήθεια. ο φύλλα, ωοειδή, είναι σκούρα πράσινα, δερματώδη και πολύ αρωματικά. Η επάνω σελίδα είναι γυαλιστερή και έντονο πράσινο χρώμα, η κάτω είναι αδιαφανής. Η δάφνη είναι ένα δίοικο φυτό, που σημαίνει ότι υπάρχουν αρσενικά και θηλυκά δείγματα.

Ο λουλούδια δάφνης, χρώματος ανοιχτού κίτρινου, συγκεντρώνονται για να σχηματίσουν μια ταξιανθία ομπρέλας και εμφανίζονται την άνοιξη. Ο φρούτα είναι μαύρα και γυαλιστερά drupes (όταν είναι ώριμα) που περιέχουν i σπόροι δάφνης.

Διαδεδομένο κατά μήκος των βόρειων παράκτιων περιοχών της Μεσογείουαπό την Ισπανία ως την Ελλάδα και τη Μικρά Ασία, στην Ιταλία φύεται αυθόρμητα στις κεντρο-νότιες περιοχές και κατά μήκος των ακτών: ενώ καλλιεργείται στις βόρειες περιοχές.

πηγη

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα