Υλικά
Μερίδες: 4
1.200 γρ. αρνίσια «φιλετάκια» λεπτοκομμένα, από μπούτι, χωρίς κόκαλο (περίπου 16 φιλετάκια)
Για τη μαρινάδα
2 κουτ. σούπας γιαούρτι πρόβειο παραδοσιακό, με πέτσα
1 κουτ. γλυκού πελτές ντομάτας
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, σπασμένη
1 κουτ. γλυκού ξερός δυόσμος, τριμμένος
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Διαδικασία
Για να ετοιμάσουμε τα αρνίσια φιλετάκια μαριναρισμένα σε γιαούρτι, σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της μαρινάδας.
Προσθέτουμε τα «φιλετάκια» και ανακατεύουμε με τα χέρια μας, μέχρι το κρέας να καλυφθεί καλά.
Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη, το βάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε όλο το βράδυ για να μαριναριστεί το κρέας.
Προθερμαίνουμε το γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία.
Λαδώνουμε τη σχάρα του φούρνου και αραδιάζουμε εκεί τα φιλετάκια, κατευθείαν από το ψυγείο, χωρίς να τα σκουπίσουμε από τη μαρινάδα.
Τοποθετούμε τη σχάρα σε ένα από τα ψηλά ράφια του φούρνου και στο ράφι χαμηλότερα προσαρμόζουμε ένα ταψί, για να στάζουν εκεί οι χυμοί από το κρέας.
Ψήνουμε για 3-5 λεπτά, γυρίζοντας τα «φιλετάκια» μόνο μία φορά, περίπου στα μισά του ψησίματος.
πηγη: gastronomos.gr