email: [email protected]
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Κοτόπουλο με σπανάκι γιαχνί

διαφήμιση

Κοτόπουλο με σπανάκι

Υλικά:
4 ολόκληρα μπούτια κοτόπουλου

50 ml ελαιόλαδο

2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη

1 κιλό (καθαρό βάρος) σπανάκι

50 γρ. καλής ποιότητας πελτές ντομάτας

200 ml ζωμός κότας ή νερό

1/2 μάτσο μάραθος, ψιλοκομμένος

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

χυμός λεμονιού, για το σερβίρισμα (προσθήκη προαιρετική, αλλά επιθυμητή)

Διαδικασία:
Αλατίζουμε τα μπούτια κοτόπουλου και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά στο ελαιόλαδο, σε μια φαρδιά κατσαρόλα που να τα χωράει σε μονή στρώση, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές.

Τα βγάζουμε και τα βάζουμε σε μια πιατέλα. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 – 2 λεπτά.

Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθεί. Διαλύουμε τον πελτέ στον ζωμό και τον ρίχνουμε στην κατσαρόλα.

Ανακατεύουμε καλά, ξαναβάζουμε στο σκεύος τα μπούτια του κοτόπουλου και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα για 35-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο.

Τραβάμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τον μάραθο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε προσεκτικά.

Σερβίρουμε σε πιάτα και, αν θέλουμε, ραντίζουμε κάθε μερίδα με λίγο χυμό λεμονιού.

Περισσότερα άρθρα για συνταγές  πατήστε εδώ …

Ειδήσεις σε ετικέτες

Χιλιάδες πολίτες στην Κατερίνη τίμησαν τη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών – Συγκλονιστικές ομιλίες από τη μητέρα, τον αδελφό και τον σύζυγο της Αθήνας. (Βίντεο)

Σχετικά άρθρα

Συνταγές - Γλυκά
Σουπιές με σπανάκι

Σουπιές με σπανάκι Υλικά Μερίδες: 4-6  αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο  1 κιλό

Συνταγές - Γλυκά
Ψαρονέφρι Wellington

Ψαρονέφρι Υλικά Συνταγής: 2 κομμάτια ψαρονέφρι 350 γραμ. κάθε ένα

Συνταγές - Γλυκά
Μανιτάρια ραγού

Μανιτάρια ραγού Υλικά Συνταγής:3 κ.σ. ελαιόλαδο2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα2 σκελίδες