email: odigospierias@gmail.com
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Μουσακάς με κοτόπουλο, μελιτζάνες και κασέρι

διαφήμιση

Μουσακάς

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τη σάλτσα ντομάτας

 2,5 κιλά ώριμες ντομάτες, τριμμένες

 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

 τα φύλλα από 1/2 μάτσο δυόσμο, ψιλοκομμένα

 40 ml ελαιόλαδο

 αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τον μουσακά

 1 κιλό φιλέτο από στήθος κοτόπουλου

 8-10 μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε φέτες πάχους 1 εκ.

 600-700 γρ. κασέρι Ξάνθης, τριμμένο

 250 ml ελαιόλαδο

 αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σάλτσα ντομάτας

Για να ετοιμάσουμε τον μουσακά με κοτόπουλο, μελιτζάνες και κασέρι σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πολύ δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 4-5 λεπτά.

Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 10 δευτερόλεπτα.

Ρίχνουμε τις ντομάτες και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά, πάντα σε δυνατή φωτιά, μέχρι η σάλτσα να δέσει.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τον δυόσμο και ανακατεύουμε.

Μουσακάς

Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου οριζοντίως στη μέση.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε τα 50 ml από το ελαιόλαδο σε πολύ δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα φιλέτα σε δόσεις, μόλις για 1 λεπτό από κάθε πλευρά.

Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Αλατίζουμε τις φέτες μελιτζάνας και από τις δύο πλευρές και τις αφήνουμε κατά μέρος για 30 λεπτά.

Τις ξεπλένουμε και τις σκουπίζουμε καλά.

Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, και τηγανίζουμε τις φέτες μελιτζάνας σε δόσεις, μέχρι να ροδίσουν απαλά και να μαλακώσουν.

Τις στραγγίζουμε πολύ καλά σε χαρτί κουζίνας.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Σε ένα σχετικά μεγάλο και βαθύ ταψί απλώνουμε σάλτσα ντομάτας μέχρι να καλύψουμε τον πυθμένα του και σκορπίζουμε από πάνω κασέρι.

Καλύπτουμε με μία στρώση μελιτζάνες και μία στρώση φιλέτα κοτόπουλου.

Επαναλαμβάνουμε με σάλτσα ντομάτας, κασέρι, μελιτζάνες και κοτόπουλο, άλλες δύο φορές.

Τελειώνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και το υπόλοιπο κασέρι.

Φουρνίζουμε και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά.

Αφήνουμε το φαγητό να γίνει χλιαρό πριν το σερβίρουμε σε μερίδες.

πηγη

Ειδήσεις σε ετικέτες

Η ειδική συνεδρίαση Δ.Κατερίνης μετατράπηκε σε απολογία Κουκοδήμου

Σχετικά άρθρα

Συνταγές - Γλυκά
Αρωματικό κέικ μήλου

Αρωματικό κέικ Υλικά:1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου και

Συνταγές - Γλυκά
Σουπιές με σπανάκι

Σουπιές με σπανάκι Υλικά Συνταγής: 700 γραμ. σουπιά καθαρισμένη500 γραμ.

Συνταγές - Γλυκά
Μύδια με πιλάφι

Μύδια με πιλάφι Υλικά Συνταγής: 4-5 κ.σ ελαιόλαδο 1 μεγάλο

Συνταγές - Γλυκά
Σουφλέ λαχανικών

Σουφλέ λαχανικών Υλικά (για 8-10 άτομα)100 γρ. βούτυρο• 8 φέτες