email: [email protected]
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Πιλάφι, με αρνίσιο μπούτι

διαφήμιση

αρνίσιο μπούτι

Υλικά:

Μερίδες: 4-6

 300 γρ. ψαχνό από αρνίσιο μπούτι, σε λεπτές λωρίδες

 380 γρ. μακρύκοκκο ρύζι

 τα σποράκια από 2-3 καψάκια κακουλέ (προαιρετικά)

 1/2 κουτ. γλυκού μπαχάρι

 120 γρ. ψίχα από κελυφωτά φιστίκια

 100 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα

 750-760 ml νερό

 4 κουτ. σούπας σταφίδες ξανθές

 4 κουτ. σούπας μαύρη σταφίδα

 120 ml ελαιόλαδο

 αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Αφρατεύουμε με ένα πιρούνι και σερβίρουμε.

Για να ετοιμάσουμε το οσμανλίδικο πιλάφι, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το αρνάκι για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να αλλάξει παντού χρώμα.

Ρίχνουμε νερό τόσο ώστε απλώς να καλύψει τα κομμάτια και μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθεί τελείως.

Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το κακουλέ (αν βάλουμε), το μπαχάρι, τα φιστίκια και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.

Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να γυαλίσουν οι κόκκοι του.

Σβήνουμε με το νερό και αφήνουμε να πάρει βράση.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε και τις σταφίδες, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία του ρυζιού, ώστε να απορροφηθεί όλο το νερό και το ρύζι να αφρατέψει.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε κατά μέρος την κατσαρόλα, σκεπασμένη με καθαρή πετσέτα για 10-15 λεπτά.

Περισσότερα για Συνταγές – Γλυκά: Πατήστε εδώ…

ΠΗΓΗ

Ειδήσεις σε ετικέτες

Χιλιάδες πολίτες στην Κατερίνη τίμησαν τη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών – Συγκλονιστικές ομιλίες από τη μητέρα, τον αδελφό και τον σύζυγο της Αθήνας. (Βίντεο)

Σχετικά άρθρα

Συνταγές - Γλυκά
Σουπιές με σπανάκι

Σουπιές με σπανάκι Υλικά Μερίδες: 4-6  αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο  1 κιλό

Συνταγές - Γλυκά
Ψαρονέφρι Wellington

Ψαρονέφρι Υλικά Συνταγής: 2 κομμάτια ψαρονέφρι 350 γραμ. κάθε ένα

Συνταγές - Γλυκά
Μανιτάρια ραγού

Μανιτάρια ραγού Υλικά Συνταγής:3 κ.σ. ελαιόλαδο2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα2 σκελίδες