Αλμυρά μάφιν με σπανάκι και τριμμένο τυρί
Υλικά
Κομμάτια: 12
2 αυγά μεσαίου μεγέθους
160 ml γάλα φρέσκο
75 γρ. ελαιόλαδο + λίγο για τη φόρμα
150 γρ. Arla Pasta & Gratinar, μείγμα τριών τυριών
1/2 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
75 γρ. τρυφερά φύλλα σπανακιού, πλυμένα και χοντροκομμένα
1/2 κόκκινη πιπεριά ή 1 μικρή πιπεριά κέρατο, σε κυβάκια (αν δεν σας αρέσει ή δεν αρέσει στα παιδιά σας την παραλείπετε)
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Για τα αλμυρά μάφιν με σπανάκι και τυρί, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Λαδώνουμε μια φόρμα για μάφιν με 12 θέσεις και τοποθετούμε σε κάθε θήκη από ένα καραμελόχαρτο ή ένα τετράγωνο κομμάτι λαδόκολλας, με τις άκρες της να εξέχουν προς τα πάνω.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα με ένα σύρμα χειρός. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το Arla Pasta & Gratinar, το κρεμμύδι, το σπανάκι και την πιπεριά, αν τη βάλουμε. Ανακατεύουμε καλά και στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε μέχρι ίσα να αναμειχθούν τα υλικά.
Μοιράζουμε το μείγμα στις 12 θήκες και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου.
Μυστικά
Αφού ψηθούν και κρυώσουν τα μάφιν μπορούμε να τα καταψύξουμε, τυλιγμένα καλά μέσα σε νάιλον σακουλάκι ή σε αλουμινόχαρτο. Όταν θέλουμε να τα φάμε, τα αφήνουμε να αποψυχθούν για κάποιες ώρες ή για ένα βράδυ. Έτσι, μπορούμε να στοκάρουμε την κατάψυξη και να έχουμε ανά πάσα ώρα ένα σνακ για να πάρουν τα παιδιά μαζί τους στο σχολείο.