email: [email protected]
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Χοιρινή μπριζόλα μαγειρεμένη με βούτυρο και σκόρδο

διαφήμιση

Χοιρινή μπριζόλα

Υλικά:

4 χοιρινές μπριζόλες

1 κ. σ. φρεσκοκομμένο δεντρολίβανο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο, λιωμένο

1 κ. σ. ελαιόλαδο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:


Βήμα 1
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς και αλατοπιπερώστε τις χοιρινές μπριζόλες.
Βήμα 2
Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το βούτυρο, το δεντρολίβανο και το σκόρδο και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 3
Σε ένα τηγάνι που είναι ασφαλές για φούρνο, ζεστάνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και προσθέστε τις χοιρινές μπριζόλες. Σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν, για 4 λεπτά, αναποδογυρίστε και μαγειρέψτε για 4 λεπτά ακόμα. Αλείψτε τις χοιρινές μπριζόλες γενναιόδωρα με το μείγμα βουτύρου και σκόρδου.
Βήμα 4
Βάλτε το τηγάνι στο φούρνο και μαγειρέψτε μέχρι να ψηθούν καλά οι μπριζόλες, για περίπου 10-12 λεπτά. Σερβίρετε με περισσότερο βούτυρο σκόρδου.

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα

Συνταγές - Γλυκά
Σούπα μανιταριών

Σούπα μανιταριών Υλικά:2 κ. σ. βούτυρο ανάλατο2 φλ. τσαγιού κρεμμύδι