email: [email protected]
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Σολομός με δενδρολίβανο και λαχανικά

διαφήμιση

Σολομός

Υλικά:

2 φιλέτα σολομού
2 κ. σ. λιωμένο λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο
2 κ. σ. ξύδι βαλσάμικο
2 κ. γλ. φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο ή 3/4 κ. γλ. αποξηραμένο δενδρολίβανο, θρυμματισμένο
1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
1/2 κ. γλ. αλάτι
450 γρ. φρέσκα σπαράγγια, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
1 μέτρια γλυκιά κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε ροδέλες
1/4 κ. γλ. πιπέρι
Λεμόνι σε σφήνες

Εκτέλεση
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθετήστε το σολομό σε ένα ταψί πάνω σε λαδόκολλα.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το λάδι, το ξύδι, το δενδρολίβανο, το σκόρδο και το αλάτι.
Βήμα 3
Ρίξτε τη μισή ποσότητα στο σολομό και κρατήστε στην άκρη.


Βήμα 4
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε τα σπαράγγια και την κόκκινη πιπεριά και περιχύστε με το υπόλοιπο μείγμα λαδιού.
Βήμα 5
Τοποθετήστε ομοιόμορφα γύρω από το σολομό στο ταψί και πασπαλίστε με πιπέρι.
Βήμα 6
Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 12- 15 λεπτά.

πηγη

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα

Συνταγές - Γλυκά
Ομελέτα λαχανικών

Ομελέτα λαχανικών Υλικά: 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα ½ κόκκινη πιπεριά κομμένη σε